Ski-uitrusting

Skikleding

Skikleding moet licht, beschermend en waterdicht zijn en mag nergens knellen of vervelend zitten. Goede onderkleding zorgt ervoor dat het transpiratievocht wordt opgenomen en dat je het niet te koud of te warm krijgt.

Wij raden je aan de tijd te nemen voor de keuze van je kleding en je te laten adviseren in een goede sportwinkel.

Materiaal

Heb je geen eigen materiaal? Geen probleem, Thomas Cook biedt je de mogelijkheid om materiaal vooraf te boeken, in samenwerking met onze partner Skiset. Als Thomas Cook klant krijg je tot wel 50% standaard voordeel!

Skiset verhuurt garandeert alleen gecontroleerd materiaal van kwalitatieve merken in perfecte staat. Je kunt het gehuurde materiaal in ruilen voor een andere uitrusting die je beter bevalt.

Skipassen

Skipassen zijn verkrijgbaar bij de skiliften in het dorp. Er kan gekozen worden uit dagpassen of een dagkaart. Aan het einde van uw vakantie moet je deze echter inleveren bij een verkooppunt, in verband met een borgsom op de pas. Deze bedraagt enkele euro’s.

Bagage

In de Alpen Express (directe trein naar Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk) kun je jouw ski’s gratis meenemen. Deze worden tijdens de reis opgeborgen in speciaal daarvoor bestemde compartimenten. Vergeet niet je bagage duidelijk te labelen. Met de Ski Thalys naar de Franse Alpen kun je jouw ski’s ook gratis meenemen. Je kunt de bagage boven de zitplaats plaatsen of bij de ingang van het rijtuig.

Als je met Interbus reist, kun je gratis één koffer (20 kilo) meenemen en één paar ski’s of één snowboard.

Indien je per vliegtuig reist, kun je per persoon max. 20 kilo gratis meenemen incl. één skiuitrusting tot 3 kilo. Is je skiuitrusting zwaarder dan 3 kilo, dan betaal je een toeslag (ca. € 15,- enkele reis) op de luchthaven. je mag één stuk handbagage meenemen met een maximaal gewicht van 5 kilo.