Vliegen, bagage en regels algemeen

Vliegen, bagage en regels algemeen

De tickets zijn vervangen door de flight coupons (1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis). Bij het inchecken geef je de coupon af bij de incheckbalie en je wordt ingecheckt.

Zowel het maximale gewicht als de maximale afmetingen van de ruimbagage als de handbagage zijn afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Controleer de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt!

Het is verstandig om belangrijke papieren zoals reisbescheiden en reisdocumenten, evenals medicijnen, in je handtas te vervoeren. Wie te veel of afwijkende bagage meeneemt of een sportuitrusting meeneemt, moet een toeslag betalen aan de luchtvaartmaatschappij. Eventueel door ons doorgegeven kosten hiervoor, zijn onder voorbehoud van de door de luchtvaartmaatschappij doorgevoerde wijzigingen. Uit veiligheidsoverwegingen mag ook niet alles worden vervoerd. Indien je bijzondere of medische bagage wenst mee te nemen, dan dien je dit bij boeking te melden. Vraag je reisadviseur naar de voorwaarden of controleer de website van de luchtvaartmaatschappij.

 

Regels EU handbagage

Voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) gelden regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

 

 

Aankopen op luchthavens en aan boord

Na de ticket- en/of paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord- wanneer nodig- voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van je handbagage

Bij de handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.