Small Planet Airlines

Small Planet Airlines

Sinds 2016 vliegt Thomas Cook met de luchtvaartmaatschappij Small Planet Airlines naar diverse zonbestemmingen rondom de Middellandse Zee. Deze snelgroeiende luchtvaartmaatschappij is in 2009 gestart en heeft inmiddels een vloot van 22 toestellen (Airbus A320 en Airbus A231). Neckermann vliegt met Small Planet Airlines vanaf Schiphol.

Daarom Small Planet Airlines

Bijna 2 miljoen passagiers per jaar Nederlandstalige crew aanwezig Goede service en vriendelijk personeel

Tijdens je vlucht kan je apparaten kosteloos verbinden met het AirFi inflight entertainmentsysteem, waarmee je gebruik kunt maken van onder andere e-books, games en muziek. Zo ben je binnen no-time op je bestemming. Heb je trek? Aan boord zijn high-quality maaltijden en snacks verkrijgbaar tegen betaling. Daarnaast zijn de Small Planet toestellen voorzien van leren Recaro-stoelen, die door hun speciale coating de meest geavanceerde stoelen qua hygiëne zijn.

Bagage

Boek je een pakketreis bij Thomas Cook, dan is 20 kg bagage voor alle personen van 16 jaar en ouder inbegrepen. Dit vind je terug op je reispapieren.

Je mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Is je handbagage zwaarder dan 5 kilo, houd er dan rekening mee dat deze in het ruim meegaat (zonder extra kosten).

Vanaf het voorjaar 2018 kun je via je reisagent extra ruimbagage bijboeken.

Meer informatie over bagage van andere luchtvaartmaatschappijen kun je hier vinden

Eten & drinken

Voor eten en drinken wordt het ‘buy on board’ concept gebruikt. Je kunt diverse versnaperingen en drinken tegen betaling aan boord aanschaffen. De menukaart is voor 95% vergelijkbaar met dat van Transavia, net als de prijzen

Stoelen

Betaalde stoelresevering is vanaf 20 juni 2018 mogelijk op basis van retourvluchten (heen en terug vlucht met Small Planet Airlines). Je kunt direct na het maken van een boeking je stoel reserveren via de link https://www.smallplanet.aero/en/check-in/1333. Op deze pagina kies je 5P, vul je je achternaam in en de laatste 8 cijfers van het reserveringsnummer. Voorbeeld: je reserveringsnummer is 03 TCN 12345678 dan gebruik je 12345678. Dus zonder 03 TCN er voor. Op dit moment is het alleen mogelijk om te betalen met credit card.

Inchecken

Online inchecken kan vanaf 20 juni 2018. Dit kan via de link https://www.smallplanet.aero/en/check-in/1333. Voor online inchecken heb je het vluchtnummer, je achternaam en de laatste 8 cijfers van het reserveringsnummer nodig. Voorbeeld: je reserveringsnummer is 03 TCN 12345678 dan gebruik je 12345678. Dus zonder 03 TCN er voor. Online inchecken kan vanaf 72 uur voor vertrek.