Wijs op reis

Niet alleen het boeken van een vakantiebestemming vraagt de nodige tijd en aandacht, ook de voorbereiding op een buitenlandse vakantiereis is belangrijk. Laat je voor boeking altijd goed informeren over de door jouw gekozen vakantiebestemming om teleurstellingen na vertrek te voorkomen.

Elk jaar weer raken veel Nederlanders in het buitenland hun paspoort, pinpas of creditcard kwijt. Hetzij door diefstal, hetzij door verlies tijdens het kamperen of tijdens het beoefenen van een favoriete sport. Wanneer het paspoortnummer is genoteerd, kan men bij verlies snel een vervangend identiteitsbewijs regelen via de Nederlandse ambassade of het consulaat. Dat scheelt tijdens de vakantie een hoop tijd en regelwerk.

Met andere woorden: ga goed voorbereid op reis. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom een brochure over reisvoorbereiding en tips ontwikkeld. De brochure ‘Wijs op Reis’ is gratis verkrijgbaar bij alle ANVR-reisbureaus, GG&GD en de afdeling Burgerzaken van de gemeenten. Meer informatie, onder andere over reisadviezen, is te vinden op internet: www.minbuza.nl (onder ‘reizen en burgerzaken’).