Reisadvies Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse zaken

MinBuza reisadviezen – Inclusief veiligheidsinstructies voor op de vakantiebestemming

Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft reisadviezen waardoor duidelijk wordt aangegeven of het wel of niet is aan te raden om naar bepaalde landen of gebieden te reizen. Voor elk land is dit samengevat in: informatie vooraf, de laatste ontwikkelingen, algemene informatie, onveilige gebieden in dat land, criminaliteit, terrorisme, bereikbaar blijven, gezondheid, natuurgeweld, reisdocumenten en visa, tips van de ambassade en wijs op reis. Zij geven ook diverse tips over wat je moet doen als er iets misgaat tijdens de vakantie.

Bij Thomas Cook is de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers topprioriteit. Dit betekent dat als wij informatie en/of een negatief advies krijgen over één van onze vakantiebestemmingen wij direct reageren. Wij vertrouwen op de informatie die wij ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse zaken als zijnde de meest actuele informatie vanuit een welingelichte bron. Als het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken aangeeft dat de wijziging potentieel impact heeft op één van onze vakantiebestemmingen zullen wij onze gasten direct informeren.

Mocht het advies wijzigen in een ontradend reisadvies (ook wel aangeduid als ‘alleen noodzakelijke reizen’ of ‘niet reizen’) voor één van onze vakantiebestemmingen zullen wij direct stoppen met het aanbieden van reizen naar deze bestemming en de gasten en onze medewerkers die daar op dat moment verblijven repatriëren.

Mocht je graag aanvullende informatie ontvangen of wil je het advies voor het betreffende vakantieland verifiëren dan bestaan de volgende mogelijkheden:

  • Vraag het na bij je (online)reisagent
  • Check de Reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken