Je bustransfer

Als je aankomt op de luchthaven word je bijna altijd ontvangen door een vertegenwoordiger van Thomas Cook, die je kunt herkennen aan het gele, oranje of geblokte uniform met het gele hart uit ons logo. Hij/zij zal je verwijzen naar jouw bus.

Gecombineerde transfers

Soms worden aankomsten van verschillende vluchten met een gecombineerde transfer uitgevoerd. Dan kan het zijn dat jouw bus even moet wachten voordat hij naar jouw hotel kan vertrekken.

Vervoer naar je hotel

De bus brengt je zonder begeleiding naar je verblijf of, als je een auto hebt gehuurd, naar de autoverhuurbalie als die verder buiten de luchthaven ligt. Afhankelijk van de ligging van je hotel, moet je nog één of enkele meters lopen, zodat de bus zonder oponthoud andere passagiers ook zo snel mogelijk naar hun verblijf kan brengen.
De duur van de transfers zijn onderhevig aan de omstandigheden van het moment, waardoor de tijden zoals vermeld in de brochure, kunnen afwijken.

Bagage in en uit de bus laden

Meestal laden medewerkers van agentschappen of accommodaties jouw bagage in en uit de bus, maar je bent verantwoordelijk dat jouw bagage hierbij niet zoekraakt/vergeten wordt. Bijzondere bagage (surfplank/golftas/fiets/rolstoel/huisdier) kan meestal niet mee in de transfer bus vanwege ruimtegebrek of plaatselijke wettelijke voorschriften. Voor bijzondere bagage die wel mee kan zal ter plaatse een bedrag gevraagd worden. Kosten voor het transport van bagage die niet mee kan zijn voor eigen rekening.

Het transfer van je hotel naar de luchthaven

Een dag voor de terugreis kun je in je hotel op het mededelingenbord bij de receptie vinden hoe laat jouw transferbus bij je hotel is. Omdat de bus bij de terugreis naar de luchthaven ook via verschillende hotels moet rijden om Thomas Cook  gasten op te halen, kan de reistijd langer zijn dan dat je rechtstreeks zou rijden.
Omdat ook tijdens de terugreis vluchten gecombineerd worden in één transferbus, kan het zijn dat je vroeger op de luchthaven bent dan noodzakelijk en dat je dus meer tijd op de luchthaven hebt voordat jouw vlucht vertrekt.