Hotelkamers of appartementen

Kamers

  • 2-persoonskamers hebben 2 aparte bedden of een 2-persoonsbed. Als je 3 of 4 personen in een 2-persoonskamer geboekt hebt wordt er een opklapbed, stretcher of bedbank bijgeplaats. Het delen van een 2-persoonskamer met 3 of 4 personen beperkt dus de ruimte. Voor 2 kinderen kan een queensizebed (max 1.40 breed) beschikbaar zijn.
  • 1-persoonskamers kunnen ondanks een toeslag, soms een minder gunstige ligging of minder faciliteiten hebben.
  • Familiekamers/suites zijn 2 kamers met een verbindingsdeur of 1 grote kamer met vaak maar 1 badkamer. De indeling en grootte van de familikamer verschilt per accommodatie. Je kunt de indeling terugvinden op de website of in de brochure.
  • Voordeelkamers zijn extra voordelige kamers die soms een minder gunstige ligging, indeling of faciliteiten kunnen hebben. Essentieaanvragen zijn voor voordeelkamers niet mogelijk.

(Eind)Schoonmaak

In middenklasse accommodaties wordt je kamer of appartement veelal 1x per week schoongemaakt en worden handdoeken en beddengoed 1x per week gewisseld. in duurdere accommodaties gebeurt dit vaker per week.

Of de eindschoonmaak bij de prijs is inbegrepen, staat aangegeven in de desbetreffende prijstabel in onze brochure en op onze website. Laat echter altijd de keuken en keukeninventaris opgeruimd en schoon achter.

Inrichting/inventaris

Omdat sommige self-catering onderkomens van privé-eigenaren zijn, kan de inrichting per bungalow/ appartement/ vakantiewoning verschillen.
In het buitenland zul je in de keuken waarschijnlijk veel minder attributen aantreffen dan je gewend bent. Bespaar jezelf onnodige ergernis door het een en ander van huis mee te nemen, bijvoorbeeld afwasborstel, vaat- en theedoeken, koffiezetapparaat, fluitketel, koffie- en theepot, eierdopjes, aardappelschilmesje, koffiefilters en -houder, kaasschaaf, blikopener en kurkentrekker. Was- en/of vaatwasmachines zal je zelden aantreffen. Het is altijd verstandig om extra hand- en theedoeken mee te nemen wanneer je in een appartement of bungalow gaat logeren, ook wanneer deze in de beschrijving als inbegrepen staan aangegeven.
Houd er rekening mee dat de bedden in vooral de Zuid-Europese landen anders kunnen zijn dan bij je thuis.