Kosteninformatie

Extra kosten ter plaatse

Schoonmaakkosten

Je dient rekening te houden met eventuele schoonmaakkosten. Deze moet je ter plaatse betalen. Het kan ook wel is voorkomen dat je zelf de eindschoonmaak moet doen voor de accommodatie waar je verblijft. Meer informatie over de schoonmaakkosten kan je navragen bij je reisbureau.

Toeristenbelasting

Het is verplicht om toeristenbelasting te betalen, indien je overnacht in een gemeente waar je niet staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. Dit geldt ook voor het buitenland. De toeristenbelasting geldt voor de volgende verblijfsaccommodaties: hotels, pensions, caravans en bungalows. Wanneer je een stad bezoekt voor zakelijke doeleinden moet je ook toeristenbelasting betalen.

Extra kosten bijboekingen

Essentiekosten

Het is mogelijk om bij een boeking een essentie door te geven. Hiervoor moet je, naast de bij boeking in rekening gebracht essentiekosten voldoen. Het bedrag wordt van te voren bij boeking gecommuniceerd.

Extra’s bijboeken

Het is mogelijk om extra’s bij te boeken, bijvoorbeeld: handdoeken, bedlinnen en huishoudlinnen. Deze dienen bij boeking doorgegeven te worden. Wanneer je een verblijf boekt met kleine kinderen, is het ook mogelijk om extra’s bij te boeken, zoals een kinderbedje of een kinderstoeltje. Dit kan bij de boeking doorgeven worden.